728 x 90

Рос Браун: Ferrari отчаяно се нуждае от победа

    Ferrari „отчаяно” се нуждае от победа този сезон във Формула 1, обяви бившият технически шеф на тима Рос Браун, който сега е моторспорт директор на световния шампионат. Пилотите на Скудерията се без победа от 12 старта тази година, като на два пъти бяха изключително близо – в Бахрейн Шарл Льоклер получи повреда докато беше начело,

    Ferrari „отчаяно” се нуждае от победа този сезон във Формула 1, обяви бившият технически шеф на тима Рос Браун, който сега е моторспорт директор на световния шампионат.

    Пилотите на Скудерията се без победа от 12 старта тази година, като на два пъти бяха изключително близо – в Бахрейн Шарл Льоклер получи повреда докато беше начело, а в Канада Себастиан Фетел пресече първи финала, но беше наказан с 5 секунди заради опасно връщане на пистата и загуби първото място.

    В последното състезание преди лятната пауза – Гран при на Унгария в неделя, пилотите на Скудерията останаха далеч от темпото на Люис Хамилтън и Макс Верстапен, които се бореха за победата и завършиха трети и четвърти, на над 1 минута от първия.

    „Още преди състезанието беше ясно, че „Хунгароринг” не е подходяща за колата на Ferrari, но не сме очаквали, че те ще са толкова назад – призна Браун. – Времената от третия сектор на пистата, където е необходимо максимално аеродинамично притискане говорят красноречиво за проблемите на тима и точно там Ferrari беше далеч от темпото на Mercedes и Red Bull.

    „Според мен, лятната пауза дойде точно навреме за Ferrari защото с това представяне през първата половина на сезона напрежението в тима и около него се повиши неимоверно.

    „Ferrari отчаяно се нуждае от победа, не толкова заради шампионските им амбиции, а по-скоро да се повдигне духа на екипа, да си повярват имат потенциал да се борят за титлата, както винаги е било в Маранело.”

    Фетел е 4-и в класирането, на 94 точки от Хамилтън, а при конструкторите Скудерията изостава на 150 точки от Mercedes.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт