728 x 90

Албон сменя Гасли в Red Bull

Албон сменя Гасли в Red Bull

Дебютантът Алекс Албон ще смени от Гран при на Белгия Пиер Гасли в Red Bull, съобщи официално тимът от Формула 1. Така Албон получава шанс да кара за един от най-силните отбори в шампионата след едва 12 старта във Формула 1, а Гасли се връща във втория тим на компанията след неубедителната първа половина на

Дебютантът Алекс Албон ще смени от Гран при на Белгия Пиер Гасли в Red Bull, съобщи официално тимът от Формула 1. Така Албон получава шанс да кара за един от най-силните отбори в шампионата след едва 12 старта във Формула 1, а Гасли се връща във втория тим на компанията след неубедителната първа половина на сезона. От Red Bull заявиха, че тази размяна е за втората половина на годината, след което от тима ще преценят кой да е съотборник на Макс Верстапен през 2020 година.

Още с привличането на Гасли от Toro Rosso в края на 2018 тимът беше критикуван, че залага на пилот, който още не е готов за място в челото на класирането и развитието на сезон 2019 доказва това. Сега шефовете на отбора начело с доктор Хелмут Марко са готови да повторят тази грешка и с Албон.

През 2016 Red Bull размени Макс Верстапен с Даниил Квят, който беше върнат в Toro Rosso, а през 2017 руснакът беше изгонен от компанията, като за началото на 2019 беше отново поканен да се върне като титуляр във втория отбор на милиардера Дитрих Матешиц.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт