728 x 90

Фетел все още иска титла с Ferrari

    Себастиан Фетел и Ferrari изостават сериозно от Mercedes в битката за световната титла във Формула 1 този сезон, като това дори доведе до спекулации, че германецът ще напусне тима предсрочно, още в края на тази година. Но от Маранело твърдят, че подобни промени няма да има, първо шефът на тима Матиа Биното обяви, че Фетел

    Себастиан Фетел и Ferrari изостават сериозно от Mercedes в битката за световната титла във Формула 1 този сезон, като това дори доведе до спекулации, че германецът ще напусне тима предсрочно, още в края на тази година. Но от Маранело твърдят, че подобни промени няма да има, първо шефът на тима Матиа Биното обяви, че Фетел и Шарл Льоклер остават и за догодина, а сега обясни, че през 2020 Себ ще преследва петата си титла със Скудерията, т.е италианците се готвят за нова битка с Mercedes.

    Ferrari все още няма победа този сезон във Формула 1, което засили изключително много напрежението в тима, а след края на лятната пауза предстоят стартовете на „Спа” и „Монца” – пистите, които се смятат за подходящи за колата на италианския тим.

    „Мисля, че целта на Себастиан не се е променила – да стане световен шампион с Ferrari – обясни Биното. – За съжаление, преследването на тази цел този сезон не се получава по начина, по който очаквахме.”

    Биното допълни, че поредицата грешки на Фетел са свързани основно с желанието му да компенсира недостатъците на колата на италианците тази година.

    „Винаги е по-лесно да се бориш, когато разполагаш със силна кола – обясни шефът на Ferrari. – Себ анализира всичко, което се случва, разглежда внимателно проблемите, които имаме и липсата ни на скорост и мисля, че това сериозно помага на тима.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт