728 x 90

Ф1: ГП на Сингапур под въпрос заради горски пожари

Ф1: ГП на Сингапур под въпрос заради горски пожари

Провеждането на Гран-при в Сингапур (20-22 септември) от шампионата на Формула 1 може да се окаже под въпрос заради силното задимяване в района на трасето, съобщава PitPass. Причина за това са горските пожари в съседна Индонезия. Нивото на замърсяването на въздуха в настоящия момент достигна отметката от 100 единици, което по международните класификации се счита

Провеждането на Гран-при в Сингапур (20-22 септември) от шампионата на Формула 1 може да се окаже под въпрос заради силното задимяване в района на трасето, съобщава PitPass. Причина за това са горските пожари в съседна Индонезия.

Нивото на замърсяването на въздуха в настоящия момент достигна отметката от 100 единици, което по международните класификации се счита за "нездравословно". В аптеките на града вече са изчерпани медицинските маски.

"Ако зарадо смога възникнат проблеми с провеждането на състезанието, видимостта и здравето на участници и зрители, организаторите на етапа ще потърсят мнението на съответните организации, преди да вземат решение относно мероприятието", – привежда заявлението на промоутърите на ГП на Сингапур PitPass.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт