728 x 90

Ф1: Уилямс официално потвърди раздялата с Кубица след края на сезон 2019

    От отбора във Формула 1 "Уилямс" разпространиха официално изявление, в което се казва, че полският пилот Роберт Кубица е решил да напусне тима след края на сезон 2019. Автомобилният състезател успя да се върне във Ф1 след тежките травми, получени в катастрофа на рали през февруари 2011 година. През 2018 г. той беше резервен пилот

    От отбора във Формула 1 "Уилямс" разпространиха официално изявление, в което се казва, че полският пилот Роберт Кубица е решил да напусне тима след края на сезон 2019. Автомобилният състезател успя да се върне във Ф1 след тежките травми, получени в катастрофа на рали през февруари 2011 година.

    През 2018 г. той беше резервен пилот на "Уилямс", през настоящия сезон е титуляр. Във Формула 1 Кубица има една победа. Той спечели ГП на Канада през 2008 г., състезавайки се за "БМВ-Заубер".

    "Искам да благодаря на отбора за последните два сезона и за помощта за завръщането ми във Формула 1. Изкарах чудесен период в "Уилямс" – както като резерва, така и в статута на призов пилот. Но сега чувствам, че дойде време на напиша нова глава в кариерата си", – цитира Кубица пресслужбата на отбора ROKiT Williams Racing.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт