728 x 90

Ф1: Фетел с първа победа от 392 дни, Ферари с първи дубъл от 786 дни

    Немският пилот на "Скудерия Ферари" Себастиан Фетел в ГП на Сингапур днес удържа първата си победа от 392 дни насам. Предишният триумф на Фетел е датиран на 26 август 2018 г., когато четирикратният световен шампион във Формула 1 спечели ГП на Белгия. За последен път Фетел пресече финалната линия първи по време на ГП на

    Немският пилот на "Скудерия Ферари" Себастиан Фетел в ГП на Сингапур днес удържа първата си победа от 392 дни насам. Предишният триумф на Фетел е датиран на 26 август 2018 г., когато четирикратният световен шампион във Формула 1 спечели ГП на Белгия.

    За последен път Фетел пресече финалната линия първи по време на ГП на Канада 2019, но тогава немският пилот беше глобен за блокиране на Хамилтън с пет секунди, които го изпратиха на втората позиция.

    Днешната победа в Сингапур стана за Ferrari трета поредна и трета за настоящия сезон. Шарл Льоклер пък финишира втори, което позволи на "черните кончета" да извоюват победен дубъл, който стана първи за италианския отбор от ГП на Унгария 2017 – преди 786 дни.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт