728 x 90

Отложиха прехода към стандартни спирачки във Ф1

    От ФИА съобщиха, че преходът към един доставчик на спирачни системи за Формула 1, първоначално заплануван за 2021 г., е отложен за по-късен етап. Във федерацията се надяваха, че появата в шампионата на еднакви спирачки от страничен производител ще съкрати разходите на отборите. Във FIA бяха склонни това да стане италианската компания Brembo. Но, днес,

    От ФИА съобщиха, че преходът към един доставчик на спирачни системи за Формула 1, първоначално заплануван за 2021 г., е отложен за по-късен етап. Във федерацията се надяваха, че появата в шампионата на еднакви спирачки от страничен производител ще съкрати разходите на отборите.

    Във FIA бяха склонни това да стане италианската компания Brembo. Но, днес, 27 септември, беше публикувано заявление, че в сезон 2021, когато във Ф1 встъпи сила новият регламент, единен доставчик на спирачки няма да има.

    От ФИА обясниха ситуацията, че засега няма точна яснота как болидите, построени в съответствие с новия регламент, ще функционират на практика. Във федерацията добавиха, че в хода на сезон 2021, когато ще стане ясно какви ще са изискванията към спирачките, въпросът към прехода на единствен доставчик може отново да се окаже на дневен ред.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт