728 x 90

Ф1 2020: Известни са датите на предсезонните тестове

    Ръководството на Формула 1 обнародва датите на предсезонните тестове през следващия сезон. Отборите ще получат шест дни за изпитания в Барселона преди старта на сезона. Традиционно преди в Испания на тимовете предоставяха два периода тестове по четири дни всеки. Но в крайна сметка от тази схема беше решено да се откажат. Компромисният вариант беше избран

    Ръководството на Формула 1 обнародва датите на предсезонните тестове през следващия сезон. Отборите ще получат шест дни за изпитания в Барселона преди старта на сезона.

    Традиционно преди в Испания на тимовете предоставяха два периода тестове по четири дни всеки. Но в крайна сметка от тази схема беше решено да се откажат. Компромисният вариант беше избран заради това, че в календара през новия сезон във Формула 1 ще бъде добавен още един етап.

    През зимата ще бъдат проведени две тридневни тестови сесии. Първата ще се състои между 19 и 21 февруари, а втората – от 26 до 28 февруари.

    При това от календара са изчезнали две сесии тестови, които по-рано се провеждаха по време на шампионата. В текущия сезон те се състояха в Бахрейн и Испания. По този начин отборите занапред ще изпитват и настройват болидите си по време на петъчните тренировки.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт