728 x 90

Ф1: Пирели е готов с гумите за сезон 2020

    В Барселона завършиха плановите тестове на Пирели, в които Себастиан Фетел, Александер Албон и Естеван Окон направиха 404 обиколки за два дни. "Имахме няколко напрегнати дни в Барселона, когато ние поред тествахме гумите за 2020 г. за Формула 1 и Формула 2. В понеделник Себастиан Фетел направи 145 обиколки с Ферари, а Александер Албон –

    В Барселона завършиха плановите тестове на Пирели, в които Себастиан Фетел, Александер Албон и Естеван Окон направиха 404 обиколки за два дни.

    "Имахме няколко напрегнати дни в Барселона, когато ние поред тествахме гумите за 2020 г. за Формула 1 и Формула 2. В понеделник Себастиан Фетел направи 145 обиколки с Ферари, а Александер Албон – 115 обиколки с Ред Бул. Във вторник Естеван Окон пък направи зад волана на Мерцедес 144 обиколки. Целта на тестовете във Формула 1 е да се провери последната спецификация гуми за сезон 2020. Проведохме много тренировки с водещите отбори за последните два дни и това ни позволи да съберем нужните данни. Сега можем да предложим на отборите спецификация за 2020 година. Много благодарим на тимовете и пилотите, взели участие в тестовете. Във Формула 2 тествахме 18-цолова гума в рамките на нашата стандартна програма", – цитира ръководителя на спортното подразделение на Пирели Марио Изола прес службата на компанията.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт