728 x 90

Ф1: Болидите през сезон 2021 ще бъдат по-бавни с 3-3,5 секунди за обиколка

Ръководството на Формула 1 публикува новия спортен и технически регламент, който ще встъпи в сила от 2021 година. Революционните изменения са докоснали практически всички аспекти и това сериозно ще окаже влияние върху техническите възможности на машините и на тяхната скорост. Така, че се очаква болидите през сезон 2021 ще бъдат по-бавни от сегашните с 3-3,5

Ръководството на Формула 1 публикува новия спортен и технически регламент, който ще встъпи в сила от 2021 година. Революционните изменения са докоснали практически всички аспекти и това сериозно ще окаже влияние върху техническите възможности на машините и на тяхната скорост. Така, че се очаква болидите през сезон 2021 ще бъдат по-бавни от сегашните с 3-3,5 секунди за обиколка.

"Очакваме, че машините ще бъдат по-бавни с 3-3,5 секунди в обиколка. Но не смятаме, че това ще стане ключов момент в зрелищен план. Основната цел е гонката. Ние не се фокусираме върху скоростта. Сега не може да се предскаже, каква ще бъде прижимната сили в сравнение със сегашните болиди", – каза техническият директор на ФИА Николас Томбасис.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт