728 x 90

Ф1: Макс Верстапен продължи договора с "Ред Бул" до 2023 г.

    От отбора във Формула 1 "Aston Martin Red Bull Racing" официално съобщиха, че 22-годишния нидерландски пилот Макс Верстапен ще продължи да се състезава за тима минумум до сезон 2023. Верстапен се включва във Ф1 от сезон 2015, когато е на 15 години. Кариерата си там той започва в състава на "Торо Росо", младшият отбор на

    От отбора във Формула 1 "Aston Martin Red Bull Racing" официално съобщиха, че 22-годишния нидерландски пилот Макс Верстапен ще продължи да се състезава за тима минумум до сезон 2023. Верстапен се включва във Ф1 от сезон 2015, когато е на 15 години.

    Кариерата си там той започва в състава на "Торо Росо", младшият отбор на австрийската компания. От ГП на Испания 2016 нидерландският състезател отива в "Ред Бул", като си сменя местата с руснака Даниил Квят.

    В състава на "Ред Бул" Верстапен удържа осем победи, 31 пъти попадна на подиума, два пъти стартира от поул позиция и седем пъти записа най-бърза обиколка в гонка. Като цяло на неговата сметка има 948 спечелени точки. През сезон 2020 съотборник на нидерландеца, както и през втората половина на 2019 г., ще бъде представителят на Тайланд Аликзандър Албон.

    Шефът на "Ред Бул Рейсинг" Кристиан Хорхер коментира: "Това е прекрасна новина за отбора, че успяхме да продължим съглашението с Макс до сезон 2023 включително. През сезон 2021 ни очаква ново предизвикателство, тъй като в сила ще влезе новият регламент. И ключът към успеха ще бъде приемствеността в колкото може повече области. Макс вече доказа, колко е ценен за отбора. Той искрено вярва в партньорството, което успяхме да изградим с майсторите на двигателите от "Хонда". Радостни сме да потвърдим сътрудничеството."

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт