728 x 90

Renault с нова версия на мотора за Остин

Renault с нова версия на мотора за Остин

Въпреки трудностите в съвместната работа на Renault с Red Bull, бившите световни шампиони ще получат за старта в Остин този уикенд нова версия на V6 турбо мотора на французите. За последно, в края на септември се появи информация, че новата версия на двигателя трябва да е готова за Гран при на САЩ, като дебютът й

Въпреки трудностите в съвместната работа на Renault с Red Bull, бившите световни шампиони ще получат за старта в Остин този уикенд нова версия на V6 турбо мотора на французите. За последно, в края на септември се появи информация, че новата версия на двигателя трябва да е готова за Гран при на САЩ, като дебютът й трябваше да е в Сочи, но от Renault го отложиха. И в крайна сметка се оказа, че противно на очакванията, появата на новия мотор няма да е отложена за състезанието в Бразилия.

Според списание Autosport новата версия на двигателя е преминала успешно стендовите изпитания и инженерите на Renault вече нямат притеснения за издръжливостта на агрегата.

В Red Bull сега ще трябва да решат дали ще използват новата версия на двигателите този уикенд, тъй като това ще донесе наказания на двамата пилоти Дениъл Рикардо и Даниил Квят.

Промените по мотора са част от подготовката на двигателя на Renault за сезон 2016 и инженерите са подобрили работата на двигателя с вътрешно горене и турбината.

От Renault направиха уточнението, че новите двигатели ще получат само пилотите на Red Bull, но не и тези на Toro Rosso.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт