728 x 90

Холандия се завръща във Формула 1

    Формула 1 планира да се възползва максимално от популярността на Макс Верстапен и догодина Холандия получава кръг от световния шампионат, като страната се завръща в календара след 35-годишно отсъствие. Сделката за състезанието е била финализирана по време на Гран при на Испания през уикенда, като беше потвърдена от няколко независими източници, а шефовете на отборите

    Формула 1 планира да се възползва максимално от популярността на Макс Верстапен и догодина Холандия получава кръг от световния шампионат, като страната се завръща в календара след 35-годишно отсъствие.

    Сделката за състезанието е била финализирана по време на Гран при на Испания през уикенда, като беше потвърдена от няколко независими източници, а шефовете на отборите приветстваха завръщането на пистата „Зандвоорт” в календара.

    21-годишният Макс вече е най-успешният холандски пилот в историята на Формула 1, както и най-младият пилот, печелил състезание в световния шампионат, освен това се радва на сериозна подкрепа от хиляди негови сънародници на всяка една писта, където той стартира.

    Верстапен, чийто баща Йос Верстапен също ще радваше на многохилядна подкрепа през 90-те години във Формула 1, заема третото място в класирането този сезон, като в Испания записа втория си подиум за годината.

    „Мисля, че Гран при на Холандия, с оглед на популярността на Верстапен, ще е страхотно събитие, което ще има положителен ефект за Формула 1”, коментира шефът на Red Bull Кристиан Хорнър.

    Класическото трасе „Зандвоорт” дебютира във Формула 1 през 1952 година, а последното състезание от световния шампионат там е през 1985.

    Това е второто ново състезание в календара, договорено от новия основен акционер в спорта Liberty Media. Компанията вече се споразумя за включването в шампионата от догодина и Гран при на Виетнам, като състезанието ще е по улиците на Ханой.

    Преди това, малко преди да се оттегли Бърни Екълстоун успя да договори връщането на Франция във Формула 1, като домакин на състезанието от миналата година е пистата „Ле Кастеле” до Марсилия.

    Календарът за сезон 2020 трябва да е готов по-късно тази година, но се очаква „Зандвоорт” да получи дата в началото на май и почти сигурно ще смени Гран при на Испания на пистата „Каталуня” до Барселона, като европейският сезон ще стартира в Холандия.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт