728 x 90

Шефът на Ferrari: Напълно подкрепям Биното

Шефът на Ferrari: Напълно подкрепям Биното

Ferrari записа пето поредно поражение от пет старта в Гран при на Испания във Формула 1 през уикенда и това допълнително нагнети напрежението в италианския тим. През зимната пауза техническият директор на тима Матиа Биното спечели битката за власт с шефа на отбора Маурицио Аривабене и изпълнителният директор на Ferrari Луис Камилери се довери на

Ferrari записа пето поредно поражение от пет старта в Гран при на Испания във Формула 1 през уикенда и това допълнително нагнети напрежението в италианския тим.

През зимната пауза техническият директор на тима Матиа Биното спечели битката за власт с шефа на отбора Маурицио Аривабене и изпълнителният директор на Ferrari Луис Камилери се довери на швейцареца, който беше повишен, а Аривабене – уволнен.

Но сезон 2019 не тръгна по очаквания начин, въпреки че Скудерията показа на тестовете в Барселона, че разполага с най-бързия автомобил.

Световните шампиони от Mercedes вече имат пет двойни победи, а пилотите на Ferrari общо постигнаха три трети места, с едно повече от тези на Макс Верстапен.

Камилери присъства на пистата „Каталуня” в Барселона, където изгледа Гран при на Испания и след състезанието заяви, че тимът не трябва да се поддава на паника.

„Дойде време да се сплотим и да работим по-усилено – коментира шефът на Ferrari. – Паника? Длъжен съм да я предотвратя. Биното има пълната ми подкрепа. Уверен съм, че той ще намери решение на проблемите ни, но не знам кога точно ще се случи това.

„Какво да очакваме от следващото състезание в Монако? Там има много бавни и тесни завои, почти като в третия сектор в Барселона, където ние имахме проблеми през целия уикенд. Но съм уверен, че двудневните тестове в Испания, ще ни помогнат.”

Тестовете започнаха вчера, в първия ден най-бърз беше Валтери Ботас с Mercedes, а Биното призна в понеделник, че е възможно концепцията на новия автомобил на Ferrari SF90 да е сгрешена и на това да се дължи липсата на прогрес при използването на различни подобрения по автомобила, които досега не са дали резултат.

Снимка: Lettera43.it

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт