728 x 90

Mercedes: Не е реалистично да спечелим всички състезания този сезон

    В Mercedes не вярват, че тимът ще успее да спечели всички 21 състезания във Формула 1 през 2019 година, въпреки че Люис Хамилтън и Валтери Ботас стартираха сезона с 5 двойни победи в 5 старта. Тимът на Mercedes стана световен шампион при пилотите и конструкторите във Формула 1 в последните 5 години, а за този

    В Mercedes не вярват, че тимът ще успее да спечели всички 21 състезания във Формула 1 през 2019 година, въпреки че Люис Хамилтън и Валтери Ботас стартираха сезона с 5 двойни победи в 5 старта.

    Тимът на Mercedes стана световен шампион при пилотите и конструкторите във Формула 1 в последните 5 години, а за този сезон успя да се справи с набиращата скорост атака на Ferrari и новите правила за аеродинамиката.

    След последната двойна победа, дошла в Гран при на Испания през уикенда, авансът на Mercedes през Скудерията при конструкторите е почти 100 точки.

    На въпроса дали е реалистично да очакваме, че Mercedes може да спечели всичките 21 състезания тази година, шефът на тима Тото Волф отговори категорично: „Не!”.

    „Първо и най-важно, трябва да сме по-скромни и да останем здраво стъпили на земята – допълни Тото. – До момента записахме пет фантастични състезания, пет двойни победи, но успехите ни не са гарантирани. Не го казвам просто така, така подхождаме към всеки старт.

    „Следващото състезание ще е много трудно за нас. Помните ли какво направи Дениъл Рикардо миналата година с Red Bull-а? Той беше много силен, едно ниво над нас. Така че следващият състезателен уикенд ще е предизвикателство за нас.”

    Две от победите на Mercedes този сезон бяха улеснени от проблемите на Ferrari. Шарл Льоклер беше начело в Бахрейн, но получи повреда в двигателя малко преди финала, а в Баку отново Льоклер беше най-бързият пилот до квалификацията, но там катастрофира и изпусна шанса си да стартира в челото на колоната.

    „Ние никога не се предаваме. Следващата ни цел е да се представим по-добре от Барселона”, допълни шефът на Ferrari Матиа Биното на въпроса дали Mercedes може да спечели всички състезания този сезон.

    Най-близо до 100-процентовия успех Mercedes бяха през 2016 година, когато тимът спечели 19 победи в 21 състезания. Тогава Нико Розберг и Люис Хамилтън се удариха на старта в Испания, а в Малайзия Хамилтън получи повреда в двигателя.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт