728 x 90

В McLaren намериха виновника за провала на Алонсо

    Неуспешната кампания на Фернандо Алонсо и McLaren в 103-ото издание на „500 мили на Индианаполис”, която завърши с това, че испанецът не успя да се класира за състезанието, взе очакваната жертва. Робърт Фърнли, човекът, който отговаряше за програмата на McLaren в IndyCar и „Инди 500” беше отстранен от работа, а след това тимът потвърди, че

    Неуспешната кампания на Фернандо Алонсо и McLaren в 103-ото издание на „500 мили на Индианаполис”, която завърши с това, че испанецът не успя да се класира за състезанието, взе очакваната жертва.

    Робърт Фърнли, човекът, който отговаряше за програмата на McLaren в IndyCar и „Инди 500” беше отстранен от работа, а след това тимът потвърди, че той е напуснал компанията.

    Фърнли дълги години беше №1 във Force India, като на практика той ръководеше тимът в сянката на собственика Вижай Малия. Когато миналата година отборът беше продаден на новите собственици, водени от Лорънс Строл, Фърнли получи покана да премине в McLaren.

    От декември насам Фърнли отговаря за програмата за участие в „Инди 500”, като беше натоварен и със задачата да оцени възможностите за дългосрочно участие на McLaren в американския шампионат.

    Но неуспешната квалификационна кампания миналата седмица, в която се видя, че екипът на McLaren допусна поредица от грешки, свързани с подготовката на колата на Алонсо, откъдето дойде и липсата на скорост.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт