728 x 90

Хамилтън се пребори за първото място на старта в Монако

    Люис Хамилтън спечели днес в Монако 85-ата си квалификация, след като записа рекордна обиколка в края на третата част на квалификацията и изпревари с 0,086 секунди съотборника си в Mercedes Валтери Ботас. Както и се очакваше двамата пилоти на Mercedes бяха най-бързи в сесията, а Макс Верстапен спечели битката за третото място, като остана на

    Люис Хамилтън спечели днес в Монако 85-ата си квалификация, след като записа рекордна обиколка в края на третата част на квалификацията и изпревари с 0,086 секунди съотборника си в Mercedes Валтери Ботас.

    Както и се очакваше двамата пилоти на Mercedes бяха най-бързи в сесията, а Макс Верстапен спечели битката за третото място, като остана на 0,475 секунди от Хамилтън. До място на втора редица стигна Себастиан Фетел с Ferrari, който завърши на 0,781 секунди.

    В последните минути на третата част на квалификацията Хамилтън беше единственият в челото, който успя да подобри времето си, а Ботас и Фетел не успяха след грешки още в началото на обиколките им.

    Топ 6 допълниха Пиер Гасли с другия Red Bull и Кевин Магнусен с Haas.

    Квалификацията се оказа провал за другия пилот на Скудерия Шарл Льоклер, който отпадна още в първата част заради стратегическа грешка на тима – пилотът от Монако не излезе за последен опит и остана 16-и, като в бокса сметнаха, че времето му до момента ще е достатъчно, за да продължи напред.

    Място в Топ 10 намериха още Дениъл Рикардо с Renault, Данил Квят с Toro Rosso, Карлос Сайнц с McLaren и Алекс Албон с другата кола на Toro Rosso.

    Резултатите от квалификацията може да видите тук.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт