728 x 90

Хамилтън спечели в Монако въпреки проблемите с гумите

    Световният шампион Люис Хамилтън с Mercedes спечели Гран при на Монако, 4-а победа за него за сезона в 6 старта, въпреки проблемите, които имаше с гумите през по-голямата част от състезанието. Втори завърши Макс Верстапен с Red Bull, но той получи наказание от 5 секунди и така на подиума се качиха Себастиан Фетел с Ferrari

    Световният шампион Люис Хамилтън с Mercedes спечели Гран при на Монако, 4-а победа за него за сезона в 6 старта, въпреки проблемите, които имаше с гумите през по-голямата част от състезанието.

    Втори завърши Макс Верстапен с Red Bull, но той получи наказание от 5 секунди и така на подиума се качиха Себастиан Фетел с Ferrari и Валтери Ботас с другата кола на Mercedes.

    Въпреки прогнозите в Монте Карло така и не заваля, а състезанието мина на сухо и с едно спиране в бокса за повечето пилоти.

    Макс беше наказан заради удар с Ботас в алеята при боксовете, когато повечето пилоти спряха зад кола на сигурност, а от пита на Red Bull точно пред финландеца, двамата се закачиха, но холандецът мина по-напред. Още в следващата обиколка Ботас отново спря за гуми, тъй като в тима имаха съмнение, че има спукана гума при удара с Макс.

    Хамилтън се върна на трасето пред тях със средно твърдите гуми, а зад него с твърдите сликове се наредиха Верстапен, Фетел и Ботас.

    До края на състезанието, което означаваше над 60 обиколки Хамилтън се оплакваше от проблеми с гумите, но това не се отрази на темпото му и той контролираше разликата с Макс да е около 1 секунди. На финала първите четирима се събраха в 3,1 секунди, което свали Верстапен на 4-ото място. Три обиколки преди финала Макс опита една атака на спирането за шикана след тунела, но беше по-назад и единственото, което постигна беше лек удар с Люис, като и двамата се разминаха без спукани гуми и поражения по колите.

    След финала Люис посвети победата на покойния Ники Лауда и обясни, че не е имало вариант, в който той да поиска допълнителен бокс и да изпусне победата, която Хамилтън определи като една от най-трудните в кариерата му.

    Шарл Льоклер с другото Ferrari се оказа единственият отпаднал, като той стартира 15-и, проби си път до 13-ото място, удари се с Нико Хюлкенберг на „Раскас”, удари и предпазната стена, като спука гума и едва се добра до бокса. Точно заради това излезе колата на сигурността, а след още 2-3 спирания в бокса Льоклер се отказа заради пораженията, нанесени от спуканата гума по колата му.

    На финала място в Топ 10 намериха още Пиер Гасли с Red Bull, Карлос Санйц с McLaren, Даниил Квят с Toro Rosso, Алекс Албон с другото Toro Rosso, Даниел Рикардо с Renault и Ромен Грожан с Haas.

    Резултатите от Гран при на Монако може да видите тук.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт