728 x 90

Pirelli: Хамилтън запази гумите и победи

    Тримата пилоти, които се качиха на подиума в Гран при на Монако вчера във Формула 1, изминаха 78 обиколки от старта до финала само с едно спиране в бокса. Победителят Люис Хамилтън с Mercedes стартира с меките Soft и после сложи средно твърдите, а преследвачите му, включително и Макс Верстапен с Red Bull заложиха на

    Тримата пилоти, които се качиха на подиума в Гран при на Монако вчера във Формула 1, изминаха 78 обиколки от старта до финала само с едно спиране в бокса. Победителят Люис Хамилтън с Mercedes стартира с меките Soft и после сложи средно твърдите, а преследвачите му, включително и Макс Верстапен с Red Bull заложиха на най-твърдите сликове при спирането в бокса.

    „Получи се много интересно състезание – обясни шефът на Pirelli Motorsport Марио Изола. – Дуелът между Хамилтън и Верстапен беше вълнуващ, а видяхте, че малко преди финала двамата дори се удариха.

    „Хамилтън работи много ефективно с гумите, въпреки че той кара с по-меките гуми спрямо пилотите зад него. Люис измина 66 обиколки с един комплект средно твърди, като спря за тях докато на пистата имаше кола на сигурността. Точно това се оказа и решаващият момент в хода на състезанието.

    „А решението на Ferrari да върне Себастиан Фетел на пистата с гуми Hard осигури подиума на германеца.

    „Но Люис спечели с уменията си да пази гумите, без обаче да губи от темпото си – победа, с която би се гордял и Ники Лауда.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт