728 x 90

Италианската преса похвали пилотите на Ferrari, не и тима

Италианската преса похвали пилотите на Ferrari, не и тима

Гран при на Монако отново не донесе победа на Ferrari, но пък Себастиан Фетел завърши втори и предотврати шестата поредна двойна победа на Mercedes. В същото време съотборникът му Шарл Льоклер отпадна след катастрофа, спукана гума и поражения по колата, докато се опитваше да си пробие път напред от задната стартова позиция в началото на

Гран при на Монако отново не донесе победа на Ferrari, но пък Себастиан Фетел завърши втори и предотврати шестата поредна двойна победа на Mercedes. В същото време съотборникът му Шарл Льоклер отпадна след катастрофа, спукана гума и поражения по колата, докато се опитваше да си пробие път напред от задната стартова позиция в началото на състезанието.

Вчера италианските медии похвалиха пилотите на тима за представянето им в Монте Карло и критикуваха шефа на Скудерията Матиа Биното и тимът за това, че провалиха състезанието на Льоклер още в събота.

„Второто място на Фетел е най-доброто постижение на Ferrari този сезон – отбеляза Gazzetta dello Sport. – И това е единственият положителен момент за изминалия уикенд, в който заради грешки в бокса Шарл Льоклер загуби шанс да се бори за място на първите две стартови редици. Льоклер се бори силно в началото на състезанието, но отпадна. Амбицията му и желанието да се бори са страхотни, но заради тях не можем да забравим, че в Монако Скудерията отново загуби.”

„Льоклер се бори мъжки в състезанието, Фетел се представи отлично и резултатът му заслужава уважение – написа Corriere della Sera. – Но шефът на тима трябва да направи избор, който понякога е много труден, като определи какво ще е бъдещето на Ferrari. Шампионатът за Ferrari приключи, всичко останало за нас са скучни истории, за които можем да забравим. Трябва да се планира бъдещето, като тимът да се опре на мотивацията, интелекта и майсторството на Льоклер.”

„Подиумът на Фетел се превърна в утешение за сломения след квалификацията тим на Ferrari – допълни La Repubblica. – Фетел осигури максималния резултат за отбора, който все още не е готов да се бори с Mercedes. Себастиан неочаквано се озова за второ място, а бедният Льоклер, който стартира почти до Ница, не успя да направи нищо на тясното трасе в Монако. Но пък направи две безумни изпреварвания, които никой друг не би посмял да осъществи.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт