728 x 90

Mercedes: Ботас ще е много силен в Канада

Mercedes: Ботас ще е много силен в Канада

Шефът на Mercedes във Формула 1 Тото Волф прогнозира, че Валтери Ботас ще запази силното си представяне от началото на сезона, въпреки че вече изостава на 17 точки от съотборника си Люис Хамилтън в битката за титлата. В Монако Хамилтън записа четвъртата си победа от началото на годината, а Ботас има две. В Монте Карло

Шефът на Mercedes във Формула 1 Тото Волф прогнозира, че Валтери Ботас ще запази силното си представяне от началото на сезона, въпреки че вече изостава на 17 точки от съотборника си Люис Хамилтън в битката за титлата. В Монако Хамилтън записа четвъртата си победа от началото на годината, а Ботас има две.

В Монте Карло Ботас беше много силен в тренировките, но в решителните моменти в третата част на квалификацията не успя да се справи с трафика в първата си обиколка след бокса, не успя да загрее достатъчно гумите си и това не му позволи да се бори за първото място на старта.

В самото състезанието Ботас беше ударен в бокса от Макс Верстапен, като двамата с Люис спряха един след друг при кола на сигурността, заради проблем с един от въздушните пистолети екипът забави Хамилтън, оттам и Ботас и Макс се опита да се върне пред него. Двамата се удариха, холандецът мина напред, а Валтери спря в следващата обиколка за нови гуми, тъй като при инцидента спука една.

„Мисля, че в последните състезания Валтери показа, че тази година е много по-силен, в Монако беше много бърз, но нямаше късмет, затова съм сигурен, че той ще е много силен в Монреал”, прогнозира Волф.

След състезанието в Монте Карло Ботас призна, че е бил много разочарован, че трябва да спира отново в бокса, но приятната изненада е била, че не се е върнал на пистата последен, а останал в челото.

„От една страна – лош късмет, от друга обаче можеше да е много по-зле – обясни финландецът. – Взех важни точки, но съм разочарован с оглед на позицията, от която стартирах този сезон, но понякога се случва така.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт