728 x 90

Вилньов: Парите вече са по-важни от таланта

    Световният шампион във Формула 1 за 1997 година Жак Вилньов отново повдигна една тема, която упорито се избягва и която е свързана с устройството на пирамидата за прогрес на млади пилоти. Според канадецът, младите пилоти трябва да имат пари, а талантът вече не е нужен, ако искат да карат в силен шампионат. Жак, който спечели

    Световният шампион във Формула 1 за 1997 година Жак Вилньов отново повдигна една тема, която упорито се избягва и която е свързана с устройството на пирамидата за прогрес на млади пилоти. Според канадецът, младите пилоти трябва да имат пари, а талантът вече не е нужен, ако искат да карат в силен шампионат.

    Жак, който спечели и титлата в IndyCar плюс „500 мили на Индианаполис”, преди да дойде във Формула 1 в средата на 90-те години, е уверен, че без финансова подкрепа и най-талантливите младежи не могат да си пробият път в елитните шампионати.

    „Преди години при мен идваха родители и ме питаха: Детето ми иска да се състезава. Какво да направя?” – обясни Вилньов. – Аз им казвах: „Посъветвайте го да пробва нещо друго”. А сега децата дори не мечтаят да се състезават на високо ниво.”

    „За много млади пилоти най-доброто продължение на кариерата е купата на Porsche. Причината е проста – нямат бюджет, от спонсори или собствен и не могат да мечтаят за нещо повече от този шампионат. По-рано формулата беше различна – пилотът трябва да има талант, а парите бяха приятно допълнение, не и задължително условие. Сега е точно обратното.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт