728 x 90

Ferrari: Без сериозни промени по колата за Канада

Ferrari: Без сериозни промени по колата за Канада

Шефът на тима на Ferrari във Формула 1 Матиа Биното призна, че италианците не са предвидили сериозни промени по автомобила SF90 за предстоящата Гран при на Канада, 7-и кръг от световния шампионат за 2019 година. Ferrari записа 6 поредни загуби в първите 6 старта, а най-доброто класиране на тима тази година е второто място на

Шефът на тима на Ferrari във Формула 1 Матиа Биното призна, че италианците не са предвидили сериозни промени по автомобила SF90 за предстоящата Гран при на Канада, 7-и кръг от световния шампионат за 2019 година. Ferrari записа 6 поредни загуби в първите 6 старта, а най-доброто класиране на тима тази година е второто място на Себастиан Фетел в Монако.

Световните шампиони Mercedes записаха шест победи, пет от които двойни и разликата им с Ferrari вече е 118 точки.

Основният проблем при Скудерията този сезон е, че новите гуми на Pirelli имат нужда от по-сериозно притискане към асфалта, за да загреят оптимално, а Ferrari и още няколко отбора заложиха на по-ниски нива на аеродинамично притискане и по-висока скорост на правите при създаването на колите им за новия сезон.

Биното обаче се надява, че дългите прави в Монреал ще осигурят достатъчно добро представяне на Черните кончета.

„Ние сме наясно, че сега не можем да съперничим на лидерите, не сме предвидили промени по колата за Канада, които да ни помогнат да решим проблемите, с които се борим от началото на сезона – обясни Биното. – Не мисля, че в Монреал ще демонстрираме някакви вълшебни решения, става въпрос за особено трасе с по-различна конфигурация, по-различни типове гуми и оттам и по-особени настройки на колите.”

Все пак, Биното прогнозира, че Ferrari ще се представи по-добре в сравнение с Барселона, но също така допълни, че очаква Mercedes отново да е по-бързият автомобил.

В Mercedes планират нова версия на двигателя за Канада, като се очаква мощността й да е с 20 конски сили по-голяма от актуалната версия на 1,6-литровия V6.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт