728 x 90

Ботас: И с новия мотор няма да имаме скоростта на Ferrari

Ботас: И с новия мотор няма да имаме скоростта на Ferrari

Новата и подобрена версия на задвижващата система на Mercedes, която ще използват този уикенд световните шампиони и клиентските им тимове, няма да им осигури максималната скорост на правите, която имат пилотите на Ferrari. Това обяви пилотът на Mercedes Валтери Ботас, ден след като Mercedes потвърди, че системата Phase 2 ще се използва в Монреал за

Новата и подобрена версия на задвижващата система на Mercedes, която ще използват този уикенд световните шампиони и клиентските им тимове, няма да им осигури максималната скорост на правите, която имат пилотите на Ferrari. Това обяви пилотът на Mercedes Валтери Ботас, ден след като Mercedes потвърди, че системата Phase 2 ще се използва в Монреал за Гран при на Канада, 7-и кръг от световния шампионат във Формула 1 за 2019 година.

„От новия двигател очакваме малко по-висока мощност, но като цяло стъпката напред няма да е много голяма – допълни финландецът. – Не мислим обаче, че това ще е достатъчно, за да достигнем максималната скорост на Ferrari на правите. Тяхното предимство в това отношение ще се запази, но пък ние имаме други силни страни. Нямам търпение да пробвам новата задвижващата система.”

Според Ботас, решението да Mercedes да задържи лансирането на новата версия на задвижването до Канада е правилно, въпреки че Ferrari направи това в Испания, а Honda – в Монако.

„Мисля, че сега е най-подходящия момент, тъй като първият ни мотор вече е към края на жизнения си цикъл и определено за тук ни трябваше нов”, заяви Ботас.

Пилотите имат право на три двигателя на сезон и всяка смяна се наказва с преместване назад на стартовата решетка.

Ботас прогнозира, че разликите между него и Люис Хамилтън отново ще са малки, като беше сигурен, че битката в квалификацията ще е за „стотни, ако не и за хилядни от секундата”.

Mercedes спечели шест победи в първите 6 състезания тази година, като пет от тези победи са двойни. Хамилтън има 4 победи, а Ботас – две.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт