728 x 90

Фетел: До Унгария имаме шансове

    4-кратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел е уверен, че не всичко в битката за титлата срещу Mercedes е загубено, въпреки слабия старт на сезона за Ferrari. Mercedes спечели шест победи в първите шест състезания тази година, като пет от тези победи са двойни, а най-доброто класиране на Фетел и Ferrari е второто място

    4-кратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел е уверен, че не всичко в битката за титлата срещу Mercedes е загубено, въпреки слабия старт на сезона за Ferrari. Mercedes спечели шест победи в първите шест състезания тази година, като пет от тези победи са двойни, а най-доброто класиране на Фетел и Ferrari е второто място в Монако.

    Mercedes има аванс от 118 точки пред Ferrari при конструкторите, а Фетел е на 55 точки от лидера при пилотите Люис Хамилтън.

    Германецът обаче е уверен, че ако представянето на Скудерията до лятната пауза, т.е до Гран при на Унгария, се подобри, то тимът и той имат шанс за титлите.

    „Няма нужда да си гений, за да сметнеш това – обясни Фетел в Монреал, малко след като отрече, че смята да сложи край на кариерата си в края на годината. – Най-късният момент, в който можем да се включим в битката за титлата е лятото. До паузата трябва да си върнем добрата форма и да променим съотношението на силите през втората половина на годината.

    „Мисля, че сме наясно от какво има нужда колата ни, за да се подобри представянето, работим стъпка по стъпка. Някои неща се случват по-бързо, други ще отнемат повече време.

    „Още в следващите състезания, като започнем от Канада трябва да си върнем лидерската позиция и да започнем да притискаме Mercedes. Иначе нищо няма да се получи.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт