728 x 90

Хамилтън спечели след наказание за Фетел

    Наказание от 5 секунди, наложено на Себастиан Фетел, осигури победата на Люис Хамилтън в Гран при на Канада, 7-и кръг от световния шампионат във Формула 1. Това е пета победа на Люис този сезон от 7 старта и общо 7-ят му успех в Монреал, с който той се изравни по победи в Канада с Михаел

    Наказание от 5 секунди, наложено на Себастиан Фетел, осигури победата на Люис Хамилтън в Гран при на Канада, 7-и кръг от световния шампионат във Формула 1. Това е пета победа на Люис този сезон от 7 старта и общо 7-ят му успех в Монреал, с който той се изравни по победи в Канада с Михаел Шумахер.

    Развръзката на състезанието дойде в 48-ата от общо 70 обиколки – Фетел, който беше начело от старта до финала, излетя от пистата на завои 3 и 4 и при връщането си в края на шикана се озова точно пред Хамилтън, който трябваше да върне газта, за да не удари Себ или да не се блъсне в стената.

    Малко по-късно стюардите дадоха 5 секунди наказание на Фетел за опасното му връщане на трасето и избутването на Хамилтън извън пистата, което предреши състезанието, тъй като до финала световният шампион с лекота поддържаше разлика от 1,5 секунди от германеца.

    Трети завърши Шарл Льоклер с другата кола на Ferrari, а след финала Фетел не спря в закрития парк на първите трима, размести табелите на първия и втория в класирането и закъсня за подиума, като после обясни, че е бил много ядосан от случилото се.

    В хода на състезанието, от момента, в който научи, че е наказан до финала, Фетел не спря да се оплаква по радиото, че санкцията е несправедлива и той е нямал контрол над автомобила след излитането от трасето.

    Себ се оплака, че „стюардите ни откраднаха състезанието”, в което за първи път този сезон и двамата пилоти на Скудерията стигнаха до подиума.

    Валтери Ботас с другия McLaren остана 4-и, като финландецът направи второ спиране в бокса малко преди края и с новите си гуми взе допълнителната точка за най-бърза обиколка.

    Място в Топ 10 намериха още двамата пилоти на Red Bull Макс Верстапен и Пиер Гасли, пети и осми, двамата пилоти на Renault Дениъл Рикардо и Нико Хюлкенберг – шести и седми и Карлос Сайнц с McLaren, който завърши 10-и.

    Класирането в Гран при на Канада може да видите тук.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт