728 x 90

Ferrari ще обжалва наказанието на Фетел

    От Ferrari официално са уведомили ФИА, че тимът планира да обжалва наказанието на Себастиан Фетел, което го лиши от победата в Гран при на Канада вчера. Германецът получи 5 секунди наказание заради опасното си връщане на пистата в 48-ата обиколка, като преди това излетя на шикана от завои 3 и 4, пресече през тревата в

    От Ferrari официално са уведомили ФИА, че тимът планира да обжалва наказанието на Себастиан Фетел, което го лиши от победата в Гран при на Канада вчера.

    Германецът получи 5 секунди наказание заради опасното си връщане на пистата в 48-ата обиколка, като преди това излетя на шикана от завои 3 и 4, пресече през тревата в зоната за сигурност и след това се озова точно пред Хамилтън на състезателната траектория на излизането от завоите. Фетел притисна Люис към стената, който трябваше да върне газта и така пилотът на Ferrari запази първото си място.

    С тези 5 секунди за Фетел, Хамилтън завърши състезанието на 1,5 секунди зад него и това му гарантира победата.

    От Ferrari смятат да защитят тезата, че Фетел не се е върнал опасно на трасето и не е избутал Хамилтън от пистата, като така оборят мотивите на стюардите.

    Тимът има 96 часа след финала на състезанието, за да реши дали ще обжалва наказанието, а ако това стане случаят отива в Апелативният съд на ФИА. Преди да разгледа случая по същество обаче съдът може да реши, че жалбата е недопустима, т.е няма основание за нея.

    Според правилата на ФИА, наказанията за добавяне на време, т.е като това на Фетел, са сред тези, които не подлежат на обжалване, тъй като се приемат като малки по размер санкции.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт