728 x 90

Хамилтън: И аз щях да постъпя като Фетел

Хамилтън: И аз щях да постъпя като Фетел

Победителят в Гран при на Канада Люис Хамилтън заяви, че на мястото на Себастиан Фетел при грешката му в завои 3 и 4 в 48 обиколка от състезанието в Монреал, той би постъпил по същия начин. Фетел побърза да се върне на пистата, след като излезе в зоната за сигурност, но се оказа точно пред

Победителят в Гран при на Канада Люис Хамилтън заяви, че на мястото на Себастиан Фетел при грешката му в завои 3 и 4 в 48 обиколка от състезанието в Монреал, той би постъпил по същия начин.

Фетел побърза да се върне на пистата, след като излезе в зоната за сигурност, но се оказа точно пред Хамилтън, затвори го към стената и беше наказан с 5 секунди към времето, което го лиши от победата и го класира втори.

До финала Фетел се оплаква по радиото от санкцията, а след това не спря в затворения парк за първите трима и се забави за подиума, като размени табелите на колите на първия и втория под подиума.

„Гледах инцидента отново – заяви късно снощи Хамилтън. – Двамата се оказахме много близо. Какво мога да кажа? Ако аз бях на неговото място и сбъркам в завоя, то вероятно щях да направя същото.

„Всичко се случва много бързо и в такива моменти просто се опитваш да запазиш позицията си. Имам предвид като него, т.е и аз щях да притисна към стената този, който ме преследва.

„Що се отнася до правилата, представете си, че правилото, по което наказаха Фетел не съществува, тогава аз можех да продължа да давам газ и да стане катастрофа. Като цяло, краят на цялата тази история е лош.”

Секунди след грешката на Фетел Хамилтън се свърза по радиото с бокса на Mercedes и обясни, че германецът се е върнал опасно на трасето. След финала Хамилтън обясни, че не е променил мнението си.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт