728 x 90

Ferrari намери още един начин да жали наказанието на Фетел

    Ferrari може да използва друг начин да оспори наказанието на Себастиан Фетел от Гран при на Канада – 5 секунди към времето му заради опасно връщане на пистата, което струва победата на германеца. След финала на състезанието в Монреал от италианския тим обявиха, че ще обжалват тази санкция като срокът за това е 96 часа

    Ferrari може да използва друг начин да оспори наказанието на Себастиан Фетел от Гран при на Канада – 5 секунди към времето му заради опасно връщане на пистата, което струва победата на германеца. След финала на състезанието в Монреал от италианския тим обявиха, че ще обжалват тази санкция като срокът за това е 96 часа след състезанието, но се предполага, че Апелативният съд на ФИА ще обяви жалбата им за недопустима, тъй като тези санкции не подлежат на обжалване. Срокът за обжалване на тази санкция изтича по-късно днес, така че решението трябва да стане факт бързо.

    Сега обаче стана ясно, че в Маранело обмислят възможността да искат от ФИА ново преразглеждане на случая, което се допуска само ако е налице ново доказателство, което не е било на разположение на стюардите при първоначалното им отсъждане в Монреал.

    Тук срокът за обжалване е по-дълъг – 14 дни от финала на състезанието, което означава, че Ferrari ще може да използва тази опция до Гран при на Франция. Но за да се възползват от тази възможност италианците ще трябва да представят ново и убедително доказателство, че Фетел е бил санкциониран неправилно в неделя.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт