728 x 90

Тото Волф: Фетел може да получи по-тежко наказание при ново разглеждане

    Ferrari се отказа да обжалва наказанието на Себастиан Фетел от Канада пред Апелативния съд на ФИА, тъй като предварително беше ясно, че шансовете за успех са много малки, а и най-вероятно съдът щеше да отхвърли жалбата като недопустима. В същото време обаче италианците обмислят да поискат от ФИА преразглеждане на случая, което е допустимо, ако

    Ferrari се отказа да обжалва наказанието на Себастиан Фетел от Канада пред Апелативния съд на ФИА, тъй като предварително беше ясно, че шансовете за успех са много малки, а и най-вероятно съдът щеше да отхвърли жалбата като недопустима. В същото време обаче италианците обмислят да поискат от ФИА преразглеждане на случая, което е допустимо, ако те могат да представят ново доказателство, което да промени тълкуването му.

    Фетел беше наказан с 5 секунди заради опасното му връщане на пистата в 48 обиколка на Гран при на Канада, като германецът се озова точно пред Люис Хамилтън и двамата се разминаха с опасен удар. Фетел завърши първи, но заради наказанието беше класиран втори, а Люис записа петата си победа в първите 7 състезания този сезон.

    Инцидентът предизвика бурна реакция в цял свят, като мнение за наказанието изказаха почти всички, които се интересуват от Формула 1 – от бивши и настоящи шампиони до пилоти от други шампионати, анализатори и много фенове.

    Сега шефът на Mercedes Тото Волф предупреди Фетел и Ferrari, че преразглеждането на ситуацията от страна на ФИА може да донесе по-тежко наказание на германеца. Още в Монреал Волф декларира, че наказанието на Фетел е справедливо и адекватно.

    „Според мен, не трябва да се отменя наказанието на Себ – обясни Волф пред австрийската преса. – А в най-лошия случай, когато се разгледат новите доказателства по инцидента, Фетел може да получи и по-тежка санкция.

    „Говорих с шефа на Ferrari Матиа Биното, който смята, че инцидентът на Фетел с Хамилтън на 100 процента не заслужава наказание за Себ, а аз съм на мнение, че Биното на 100 процента не е прав.

    „Фетел излетя от трасето, погледна в огледалото си и блокира Хамилтън към стената при връщането си на пистата. Ако Люис не беше натиснал спирачките, то двамата щяха да се ударят. Затова и Себастиан беше наказан. Добре, да приемем, че наказанието му е спорно, но в крайна сметка на никого не му се налага да стои насила във Формула 1.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт