728 x 90

Ferrari официално оспори наказанието на Фетел

    Както и се очакваше Ferrari официално поиска от ФИА ново разглеждане на инцидента и наказанието на Себастиан Фетел от Гран при на Канада, заради който той получи 5 секунди наказание, което го лиши от победата. 4-кратният световен шампион излетя от пистата на завои 3 и 4 в 48 обиколка, след което се върна на трасето,

    Както и се очакваше Ferrari официално поиска от ФИА ново разглеждане на инцидента и наказанието на Себастиан Фетел от Гран при на Канада, заради който той получи 5 секунди наказание, което го лиши от победата.

    4-кратният световен шампион излетя от пистата на завои 3 и 4 в 48 обиколка, след което се върна на трасето, като притисна към стената преследващия го Люис Хамилтън. Заради опасното му връщане стюардите го наказаха с 5 секунди, които след финала го смъкнаха от първо на второ място.

    Първоначално от Ferrari мислеха да обжалват тази санкция пред Апелативния съд на ФИА, но тези наказания не подлежат на обжалване и най-вероятно протестът на италианците щеше да бъде отхвърлен като недопустим.

    Новото разглеждане на инцидента се допуска ако са налице нови доказателства, като случилото се разглежда по същество и е възможно пилотът да бъде оневинен или пък да получи по-тежко наказание.

    Най-вероятно ФИА ще поиска от стюардите на Гран при на Франция да разгледат повторно случая от Канада, като първо обаче те ще трябва да решат дали новите доказателства на Скудерията са допустими и дали са достатъчно важни, за да се иска преразглеждане на случая.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт