728 x 90

Кубица си търси нов отбор във Формула 1?

    Завърналият се във Формула 1 след 8 години пауза Роберт Кубица си търси нов отбор в световния шампионат, изтече информация от мениджмънта на поляка. Роберт кара тази година за Williams, но британският тим е в сериозна криза, като Роберт и Джордж Ръсел редовно са на последна редица, а полякът редовно обяснява, че неговата кола се

    Завърналият се във Формула 1 след 8 години пауза Роберт Кубица си търси нов отбор в световния шампионат, изтече информация от мениджмънта на поляка. Роберт кара тази година за Williams, но британският тим е в сериозна криза, като Роберт и Джордж Ръсел редовно са на последна редица, а полякът редовно обяснява, че неговата кола се различава сериозно от тази на Ръсел и тимът не иска да направи промените по болида, които биха го направили по-бърз.

    Кубица и спонсорите му, сред които е и петролният гигант Orlen, нямат намерение да напускат Формула 1, но вече му търсят нов отбор за 2020 година.

    По-късно тази информация беше потвърдена от президента на Orlen Даниел Обайтек, който говори пред полска телевизия.

    „Роберт и ние работим над възможностите пред нас за 2020 година – обясни Обайтек. – Открити сме към всякакви възможности. Имаме възможност да сменим отбора, често си говорим за това с него. Във всички случаи много зависи от това в каква посока иска да продължи Роберт. Той се справя отлично във Формула 1 и има сериозен потенциал.”

    Самият Кубица каза, че още е рано да се спекулира с това къде ще кара той през 2020 година, но поясни, че „няма смисъл да продължаваме да правим това, което в дългосрочен план не ни носи нито резултати, нито удовлетворение”.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт