728 x 90

Алонсо преговорял за мястото на Розберг

Алонсо преговорял за мястото на Розберг

Сигурно помните, че Нико Розберг изненадващо обяви края на кариерата си във Формула 1 три дни, след като спечели световната титла през 2016 година. Както можеше да се очаква, десетки пилоти са се обадили на шефа на Mercedes Тото Волф, за да заявят интереса си към мястото на Нико, а сега Фернандо Алонсо потвърди, че

Сигурно помните, че Нико Розберг изненадващо обяви края на кариерата си във Формула 1 три дни, след като спечели световната титла през 2016 година. Както можеше да се очаква, десетки пилоти са се обадили на шефа на Mercedes Тото Волф, за да заявят интереса си към мястото на Нико, а сега Фернандо Алонсо потвърди, че и той е бил сред тях.

В края на 2016 кариерата на испанеца беше стигнала дъното заради постоянните проблеми на McLaren със задвижващите системи на Honda, така че Алонсо е потърсил изход от ситуацията, въпреки че по това време Рон Денис твърдеше, че шампионът има 3-годишен договор, от който няма как да се измъкне.

„В миналото имах контакт с Mercedes – обясни Алонсо в интервю за списание Man in Town. – През 2016, когато Нико Розберг реши да се оттегли, говорих с Тото Волф, но в крайна сметка не стигнахме до положителен резултат. Аз бях в McLaren и не беше лесно да се измисли изход от ситуацията.”

За сезон 2017 Mercedes нае Валтери Ботас от Williams, който и до днес е в тима, а Алонсо кара за McLaren до края на 2018, след което напусна Формула 1.

През 2007 Алонсо и Люис Хамилтън бяха съотборници в McLaren, като сезонът остава като един от най-противоречивите в историята на тима заради противопоставянето им и скандалите между тях, а отделно от това е ролята на Алонсо в „шпионския скандал”, който донесе на McLaren глоба от 100 милиона долара. Според непотвърдена информация след скандала Алонсо завинаги е загубил шансове да бъде пилот на Mercedes, тъй като по това време германската компания беше акционер в McLaren.

Алонсо отново обяви, че е готов да се върне във Формула 1, но за целта трябва да получи „интересно предложение”, което да включва автомобил, с който може да се бори за световната титла.

През уикенда Фернандо спечели за втори пореден път „24 часа на Льо Ман” и взе световната титла в WEC, но все още не се знае как ще продължи кариерата му след края на отношенията му с Toyota в световния шампионат за издръжливост.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт