728 x 90

Две наказания извадиха Рикардо от точките

    Две наказания от по 5 секунди получи Дениъл Рикардо след финала на Гран при на Франция и заради тях се смъкна от 7-о на 11-о място в крайното класиране на състезанието. Стюардите санкционираха австралийския пилот на Renault заради инцидентите в последната обиколка, когато Рикардо се бори с Ландо Норис и Кими Райконен за по-предна позиция,

    Две наказания от по 5 секунди получи Дениъл Рикардо след финала на Гран при на Франция и заради тях се смъкна от 7-о на 11-о място в крайното класиране на състезанието.

    Стюардите санкционираха австралийския пилот на Renault заради инцидентите в последната обиколка, когато Рикардо се бори с Ландо Норис и Кими Райконен за по-предна позиция, като записа две излизания извън трасето – първо в битката с пилота на McLaren на завои 8 и 9, а след това докато се опитваше да изпревари Кими на следващата права.

    Двата инцидента бяха разгледани като отделни случки. При първата решението е, че Рикардо е „напуснал пистата и се върнал опасно на трасето като е избутал друг пилот извън трасето. При втората са решили, че той е „напуснал трасето и така се е сдобил с аванс при изпреварването

    Рикардо много бързо отговори в Twitter като написа, че не съжалява и поне се е опитал вместо да кара зад колегите си и да не направи нищо.

    След тези наказания Райконен е класиран 7-и, Норис е 8-и, Нико Хюлкенбег е 9-и, Пиер Гасли – 10-и, а след тях идва Рикардо.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт