728 x 90

Хамилтън: Все още няма съгласие за новите правила за 2021

    Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън вече има 6 победи в първите 8 състезания този сезон и е все по-близо до шестата си световна титла. Британецът е ангажиран и с промените в спорта, които предстоят да се случат от сезон 2021, когато трябва да влязат в сила новите технически правила, както и новата структура

    Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън вече има 6 победи в първите 8 състезания този сезон и е все по-близо до шестата си световна титла. Британецът е ангажиран и с промените в спорта, които предстоят да се случат от сезон 2021, когато трябва да влязат в сила новите технически правила, както и новата структура и рамка, по които ще се управлява Формула 1.

    Хамилтън присъства на срещата в Париж преди две седмици, на която отборите, ФИА и Liberty Media обсъждаха промените за 2021, като се разбраха представянето на пакета правила да бъде отложено за месец октомври. Заедно с Хамилтън там са били и пилотът на Renault Нико Хюлкенберг, както и президентът на Асоциацията на пилотите във Формула 1 Алекс Вурц.

    „Окуражаващо е, че ни позволиха да присъстваме на тази среща – призна Хамилтън. – Надявам се, че това ще стане традиция, на тези срещи да има поне двама представители на пилотите.

    „Знаете, че отложиха решението и представянето на новите правила, тъй като според мен, отделните страни по преговорите са далеч от постигането на съгласие. Трябва да направят сериозни промени по решенията, които вече са взели за сезон 2021.

    „За мен е много важно това, че във Формула 1 упорито се преследва развитието на аеродинамичен пакет на колите, които да позволява да се следваме близо един до друг на пистата – допълни Хамилтън. – Теглото на колите обаче ще е твърде голямо, иска ми се новите автомобили да са по-ниски и да имат скоростта на болидите от началото на века. А планираните промени за формата на уикендите ще ни позволят да сме по-близо до феновете, те да могат да видят повече от любимия си спорт.”

    За 2021 се обсъжда свиването на състезателните уикенди от три на два дни, което ще намали разходите, но също така ще даде възможност да вкарване на нови състезания в календара, като това все още не е потвърдено.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт