728 x 90

Накъде ще поеме Ferrari?

    Във Ferrari са готови да се откажат от част от максималната скорост на колата на тима за сезон 2019 във Формула 1 SF90, за да може срещу това пилотите да разчитат на по-добро притискане и сцепление в завоите. Това обяви шефът на тима Матиа Биното след Гран при на Франция, където Mercedes записа осмата си

    Във Ferrari са готови да се откажат от част от максималната скорост на колата на тима за сезон 2019 във Формула 1 SF90, за да може срещу това пилотите да разчитат на по-добро притискане и сцепление в завоите. Това обяви шефът на тима Матиа Биното след Гран при на Франция, където Mercedes записа осмата си поредна победа от 8 старта.

    Ferrari имаше проблеми във Франция с поведението на колата, а промените по SF90 не дадоха особено голям ефект. Италианският тим използва нова версия на предното крило, на задното крило, както и нови въздушни кутии на спирачките. В петъчните тренировки SF90 получи и нов под, но след това тимът се отказа от него.

    „Мисля, че вече търсим повече притискане към пистата за сметка на максималната скорост – обясни Биното. – Така, дори и колата ни да не е твърде ефективна, ще е по-добре натисната към пистата и гумите ще работят по-добре. Това е посоката, в която ще се развива SF90 оттук нататък.

    „В квалификацията във Франция видяхме колко е трудно да накараме гумите да заработят. И сега сме се фокусирали върху това.”

    От началото на сезона колата на Ferrari има ясно изразено превъзходство спрямо Mercedes по отношение на максималната скорост, което се дължи на по-мощния двигател и философията, заложена в SF90. Но липсата на достатъчно добро аеродинамично притискане доведе до това, че Ferrari сериозно изостава от Mercedes в завоите.

    Във Франция Шарл Льоклер и Себастиан Фетел завършиха трети и пети, а Биното обясни, че Гран при на Франция не е била „позитивно състезание, но не и твърде лош резултат, като се имат предвид първоначалните очаквания”.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт