728 x 90

Екълстоун не се притеснява от поредния скандал

След като в медиите се появиха съобщения, че босът на Формула 1 Бърни Екълстоун е изплатил на банкера Герхард Грибковски 44 милиона долара чрез подставени фирми, огромно количество критика се изсипа по адрес на главния функционер на Кралските гонки. Но самият Екълстоун не преживява много-много скандала и е уверен, че ще излезе "сух от водата".

След като в медиите се появиха съобщения, че босът на Формула 1 Бърни Екълстоун е изплатил на банкера Герхард Грибковски 44 милиона долара чрез подставени фирми, огромно количество критика се изсипа по адрес на главния функционер на Кралските гонки. Но самият Екълстоун не преживява много-много скандала и е уверен, че ще излезе "сух от водата". От думите на Бърни Екълстоун става ясно, че той е изплатил дадената сума под натиск от страна на екс-управителят на банката Bayern LB, който е шантажирал боса на Формула 1. Освен това дори адвокати са го посъветвали да се реши на такава крачка, тъй като друг вариант за решаване на въпроса не е съществувал. За законността на тези действия предстои да се произнесе прокуратурата, която смята, че има факт даване на подкуп, както и подозира, че Екълстоун и Грибковски са отклонили плащенето на данъци.
"Не съм този човек, който плаща на всеки срещнат. През дългия си живот съм се сблъсквал с много трудности, както и съм чувал какви ли не заплахи по свой адрес. Но този случай е интересен с това, че моите юристи ме посъветваха да платя на банкера. Съжалявам за постъпката си, но вярвам, че тя няма да ми донесе непоправими щети и, че законът ще е на моя страна" – заяви Бърни Екълстоун.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт