728 x 90

Шумахер може да напусне Ф1 след сезона

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер, който в момента пилотира за отбора Mercedes GP Petronas F1 Team, призна, че проблемът в слабите му резултати се крие в недостатъчната мотивация. След края на този сезон култовият състезател може окончателно да се оттегли от Формула 1. В едно от многобройните си интервюта Михаел сподели, че той има особена

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер, който в момента пилотира за отбора Mercedes GP Petronas F1 Team, призна, че проблемът в слабите му резултати се крие в недостатъчната мотивация. След края на този сезон култовият състезател може окончателно да се оттегли от Формула 1. В едно от многобройните си интервюта Михаел сподели, че той има особена задача в отбора на Мерцедес – да помогне за развитието на екипа, а не да печели състезания на всяка цена. В този си вид, в който Mercedes GP съществува сега, вече втора година поред, болидът има много недостатъци, но все пак има и прогрес.
"Вероятно проблемът е в мен: станах по-слаб отпреди. Имам опит и разбирам в кой момент да се съсредоточа, но не зная дали моят подход вреди на отбора. В най-близко време ние ще обсъдим струва си ли да продължа кариерата си във Формула 1 или по-добре да спря" – каза "Червеният барон" за F1News. Независимо, че ръководството на Mercedes, и в частност, Рос Браун, са доволни от изявите на Шумахер, 42-годишният състезател обмисля от оттегляне от Формула 1 завинаги. Неговият контракт с немския отбор изтича през 2012 г., но Михаел може да си тръгне още след края на този сезон.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт