728 x 90

Renault Sport F1 преди Гран При на Австралия (видео)

Сезон 2012 във Формула 1 стартира този уикенд с Гран При на Австралия, който се провежда в Албърт Парк в Мелбърн, на писта с дължина 5,303 км. Този сезон Renault Sport F1 предоставя двигател V8 RS27 на четири конструктора: Red Bull Racing, който ще трябва да защити своите две последни световни титли; Lotus F1 Team,

Сезон 2012 във Формула 1 стартира този уикенд с Гран При на Австралия, който се провежда в Албърт Парк в Мелбърн, на писта с дължина 5,303 км. Този сезон Renault Sport F1 предоставя двигател V8 RS27 на четири конструктора: Red Bull Racing, който ще трябва да защити своите две последни световни титли; Lotus F1 Team, Caterham F1 Team и Williams F1 Team, давайки възможност на митичното дуо Williams-Renault да се възроди за първи път от 1997 година насам.
„Миналата година имахме възможността да сменим ролята на Renault във Формула 1- от собственик на отбор към доставчик на двигатели”, обясни Жан-Франсоа Кобе, генерален директор на Renault Sport F1: „Този сезон затвърждаваме този позиция. Вече доказахме, че двигателят RS27 беше най-добрият на пистата. Тази година искаме най-вече да покажем, че услугите, адаптивността и гъвкавостта спрямо  нашите партньори са най-доброто, което се предлага във Формула 1. Искаме да предоставим на партньорите ни двигатели, които са бързи, издръжливи и разработени на максимума на способностите си, доколкото регламента го позволява, за да могат отборите да постигнат целите си, независимо дали те са да спечелят титла, състезание или да отбележат точки.”

Кристиан Хорнер, Red Bull Racing
„Това е нашият шести сезон рамо до рамо с Renault Sport F1. Заедно имахме много успехи, записвайки 27 победи, 65 подиума, 38 пол позиции и четири световни титли. Работата с Renault Sport F1 е много семпло организирана, което ни улеснява изключително много в дисциплина, в която времето от голямо значение. От 2007 година насам нашето сътрудничество се развива все по-успешно и миналата година то се превърна в първокласно партньорство по отношение на техническите въпроси. Целта ни е да подобряваме постигнатите резултати и в предстоящите сезони. Новият мотор V6 ще бъде въведен през 2014 година и с заздравеното ни сътрудничество, ще продължим да работим тясно с Renault Sport F1, за да разработим мотори, които перфектно се вписват в нашето шаси.”
Ерик Булие, Lotus F1 Team
„ Нашето партньорство с Renault датира от много години и се радвам, че продължава и през 2012. Надеждността на двигателя по време на тестовете преди сезона е доказателство за качествата му и за ползите, който ни носи. Като екип ние имаме големи амбиции, както що се отнася до технически подобрения, така и що се отнася до пилотите. Renault се вписва идеално в нашите цели, с тяхната доказана експертиза и прецизни технологии. Не бихме могли да поискаме повече от един доставчик на двигатели.”
Сър Франк Уилямс, Williams F1 Team
„Изключително много се радваме, че започваме партньорство с Renault. Това е важна промяна за екипа ни, тъй като искаме да поставим началото на дълго и полезно сътрудничество с първокласен доставчик на двигатели. Предишното ни сътрудничество с Renault ни остави прекрасни спомени както от гледна точка на екипа ни, така и от лична гледна точка. Направихме успешни тестове преди сезона и сме нетърпеливи да стартираме в Австралия.”
Тони Фернандес, Caterham F1 Team
„Сезон 2012  е втората година на партньорство с Renault. Да направим екип с Renault Sport F1 беше едно от най-важните ни решения. Renault споделя нашата визия за нещата, нашите емоции и мотивация за постигане на резултати. Те познават пътят на победата и това ще ни помогне да израстнем като екип.”


Гран при на Австралия, Албърт парк – техническа спецификация:


Albert Park Specifications
Top speed: 313km/h
Average speed: 225km/h
Pit straight length: 800m
Circuit length: 5.303km
Race length: 58 laps/308km
Number of corners: 16
Longest section at full throttle: 10s/800m
Highest G-force: 4.5G
Downforce level: Medium-high
Brake wear: Medium-high
Full throttle: 67% of lap
Gearchanges per lap: 56
Grip level: Medium
Gradient change: Low
Average ambient temperature: 24°C
Average track temperature: 32°C
Weather: Mostly sunny
Circuit type: Temporary grand prix circuit
Runoff areas: Medium
Configuration: Clockwise
Fuel consumption: Medium
Landscape: Suburban parkland, Melbourne
Average attendance: 300,000

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт