728 x 90

Формула 1: Жена тестпилот се бори за живота си

    Испанският тестпилот на отбора от Формула 1 "Маруся" Мария де Вийота се бори за живота си, след като получи сериозни травми при катастрофа на тестове на тима на летището “Дъксфорд” в Кембриджшир. От "Маруся" потвърдиха, че 32-годишната Де Вийота е била транспортирана в болница, след като болидът й се е ударил  в спрял встрани от

    Испанският тестпилот на отбора от Формула 1 "Маруся" Мария де Вийота се бори за живота си, след като получи сериозни травми при катастрофа на тестове на тима на летището “Дъксфорд” в Кембриджшир. От "Маруся" потвърдиха, че 32-годишната Де Вийота е била транспортирана в болница, след като болидът й се е ударил  в спрял встрани от пистата камион с ремарке.
    Мария де Вийота е дъщеря на бившия испански пилот от Формула 1 Емилио де Вийота. Мария стана първата жена пилот във Формула 1 от 2005 г. 32-годишната испанка подписа договор като тестпилот с отбора на "Маруся" за настоящия сезон. Де Вийота  кара последователно в испанската Формула 3, американските серии "24 часа на Дейтона", "Формула" Суперлига, а през август миналата година направи тестове с отбора "на Лотус Рено GP" на френската писта "Пол Рикар".

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт