728 x 90

Катар все пак стигна до Формула 1

    В най-близко бъдеще Катар ще влезе в календара на Формула 1, обявиха от местната моторспорт федерация. Катар се опитва от години да влезе като домакин на кръг от световния шампионат, но срещаше силна съпротива от страна на другата държава, която първа стана част от Формула 1 – Бахрейн. Преди време Бърни Екълстоун обясни, че е

    В най-близко бъдеще Катар ще влезе в календара на Формула 1, обявиха от местната моторспорт федерация. Катар се опитва от години да влезе като домакин на кръг от световния шампионат, но срещаше силна съпротива от страна на другата държава, която първа стана част от Формула 1 – Бахрейн. Преди време Бърни Екълстоун обясни, че е осигурил на Бахрейн правото на вето върху включването на нови страни от Персийския залив във Формула 1 и досега с това препятствие успяха да се справят само в Абу Даби.

    „Предстои ни да подпишем договор за домакинство на старт от Формула 1 – обяви Насър бин Халифа Ал-Атия, шеф на моторспорт федерацията на Катар и вицепрезидент на ФИА. – Остана само да се уточнят няколко детайла и сме готови.”

    Стартът в Катар ще е през 2016 г. или 2017 год., а домакин ще е пистата „Лосаил”, където вече се провеждат състезания от MotoGP.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт