728 x 90

Алонсо не е контузен, но може да не кара в Австралия

Алонсо не е контузен, но може да не кара в Австралия

Шефът на McLaren Рон Денис призна, че Фернандо Алонсо е „физически невредим” след катастрофата в неделя по време на тестове, но допълни, че испанецът може и да пропусне първия старт от сезона в Австралия на 15 март. Денис се срещна с медиите на пистата „Каталуня” в опит да спре поредицата конспиративни теории за катастрофата на

Шефът на McLaren Рон Денис призна, че Фернандо Алонсо е „физически невредим” след катастрофата в неделя по време на тестове, но допълни, че испанецът може и да пропусне първия старт от сезона в Австралия на 15 март.

Денис се срещна с медиите на пистата „Каталуня” в опит да спре поредицата конспиративни теории за катастрофата на испанеца и призна, че Алонсо наистина е бил в безсъзнание „за кратко” след инцидента.

Шефът на McLaren отново настоя на тезата, че причината за катастрофата е силният страничен вятър, засилил колата на Алонсо към предпазната ограда между завои 3 и 4. Тимът обаче не предостави данни от телеметрията на колата или записи от онборд камерита на Фернандо, но Денис обяви, че отборът разполага със свидетел, който е видял как вятърът избутва колата извън пистата.

Денис обяви, че телеметрията от колата на Алонсо опровергава тезата, че хибридната система на борда е дефектирала, както и че пилотът е бил ударен от ток и е припаднал още преди удара в стената, заради който е понесъл натоварване от 30G.

След това Рон опроверга твърдението на състезателния директор на тима Ерик Булие, че Алонсо е със сътресение на мозъка, но обясни, че испанецът има „загуба на паметта” и не помни катастрофата. Това заяви ден след удара и Флавио Бриаторе.

По думите на Денис, Алонсо е искал да кара на последните тестове, но по съвет на лекарите тимът му го е оставил да почива.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт