728 x 90

Дженсън Бътън мислел да стане олимпиец в Рио

    Пилотът на McLaren Дженсън Бътън призна, че е обмислял да участва на Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016-а, ако не беше запазил мястото си в британския тим за новия сезон. McLaren потвърди почти в средата на декември, че ще задържи Дженсън Бътън, а не Кевин Магнусен, а британецът се надява да кара в световния

    Пилотът на McLaren Дженсън Бътън призна, че е обмислял да участва на Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016-а, ако не беше запазил мястото си в британския тим за новия сезон. McLaren потвърди почти в средата на декември, че ще задържи Дженсън Бътън, а не Кевин Магнусен, а британецът се надява да кара в световния шампионат и през 2016 година.

    По времето, когато Бътън чакаше решението на шефовете на McLaren се появиха много спекулации за бъдещето му и една от тях беше свързана с бъдещето му в триатлона – сега Дженсън се състезава като аматьор, но е имало вариант да се захване професионално с тежката дисциплина.

    „Факт е, че обмислях участие в Рио, но след това се отказах – обясни 35-годишният пилот за предстоящата Олимпиада в Бразилия през 2016 година. – Първо, вече съм твърде възрастен, най-добрите в триатлона са на по 25 години. Така че определено професионалният триатлон не е за мен. Аз съм доста добър аматьор, но разликата с професионалистите е много голяма, те са на съвсем друго ниво.”

    Дженсън Бътън стартира другия уикенд в новия сезон във Формула 1 в Мелбърн, където е Гран при на Австралия и се готви усилено за Лондонския маратон през април.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт