728 x 90

Съдът върна Ван дер Гарде в болида на Sauber

Съдът върна Ван дер Гарде в болида на Sauber

Швейцарският тим във Формула 1 Sauber се оказа изправен пред сериозни проблеми броени дни преди началото на новия сезон. В края на миналата година отборът уволни всичките си пилоти – резервни и титуляри и обяви, че ще търси такива, които могат да осигурят пари за бюджета за 2015 година. Така се появиха Маркус Ериксон и

Швейцарският тим във Формула 1 Sauber се оказа изправен пред сериозни проблеми броени дни преди началото на новия сезон. В края на миналата година отборът уволни всичките си пилоти – резервни и титуляри и обяви, че ще търси такива, които могат да осигурят пари за бюджета за 2015 година.

Така се появиха Маркус Ериксон и Фелипе Насър, но бившият титуляр Адриан Сутил и резервата Гийдо ван дер Гарде обявиха, че имат валидни договори с тима и те са нарушени с уволнението им.

Сутил обяви, че ще съди тима, а Ван дер Гарде го изпревари и поиска от Върховния съд на австралийския щат Виктория, където в неделя стартира сезона във Формула 1 със състезанието в Мелбърн, да го върне в отбора.

Австралийският съд отсъди в полза на Ван дер Гарде и на практика потвърди решението на швейцарския арбитраж, според което Sauber няма основание да откаже пилотското място на Гийдо.

Ситуацията се усложнява от факта, че договорът на Ван дер Гарде предвижда той да е титуляр през 2015 година. От тима заявиха, че не могат да рискуват да пуснат холандеца да се състезава, тъй като не е тренирал с тима и не е участвал в зимните тестове.

Но съдия Крофт, който уважи искането на Ван дер Гарде днес заяви следното: „искът на пилота е уважен и решението ми ще бъде изпълнено.”

Адвокатите на Ван дер Гарде вече заявиха, че пилотът е „готов и има желание да се състезава”.

Шансовете на холандеца да кара през уикенда са малки, но явно в Sauber трябва да намерят начин да се справят с кашата, забъркана от самите тях преди началото на състезателния уикенд.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт