728 x 90

Дженсън Бътън: Притеснявам се утре да не сме последни

Дженсън Бътън: Притеснявам се утре да не сме последни

Британската звезда на McLaren Дженсън Бътън обясни, че тимът и новата кола МР4-30 имат спешна нужда от подобрение в представянето в Мелбърн, иначе бившият световен шампион може да се окаже последен в утрешната квалификация. Бътън и Кевин Магнусен изкараха много трудни свободни тренировки, като датчанинът направи и една катастрофа, след като излетя от завой №6

Британската звезда на McLaren Дженсън Бътън обясни, че тимът и новата кола МР4-30 имат спешна нужда от подобрение в представянето в Мелбърн, иначе бившият световен шампион може да се окаже последен в утрешната квалификация. Бътън и Кевин Магнусен изкараха много трудни свободни тренировки, като датчанинът направи и една катастрофа, след като излетя от завой №6 и се удари в предпазната стена.

Първата сесия пък продължи с 30 минути по-малко за двамата пилоти на британския тим заради повреда в двигателя и хибридната система на МР4-30, но тимът не обясни какви точно са били проблемите. Бътън завърши втората тренировка 13-и, на почти 3,7 секунди от лидера Нико Розберг.

„Ще е много трудно, но ще се борим заедно, спешно имаме нужда от повече скорост – обясни световният шампион във Формула 1 за 2009 година. – Надявам се, че утре няма да се окажем на последна редица на стартовата решетка, естествено ми се иска всички 20 коли да участват, за да сме по-напред. Продължаваме да решаваме проблемите, вървим напред, но не очаквайте чудо, рано или късно ще сме отново сред най-бързите. Чака ни много тежка работа, но ние бяхме наясно с това още преди началото на сезона. Разликите в свободните тренировки са показателни. Предимството на Mercedes е сериозно, според мен е 2,5 секунди на обиколка между тях и следващия тим (Ferrari), говоря за състезателно темпо, а не за една обиколка. Но и това е доста по-малко от нашите 3,7 секунди.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт