728 x 90

Лекарите разрешиха на Фернандо Алонсо да кара?

Лекарите разрешиха на Фернандо Алонсо да кара?

Лекарите на ФИА са разрешили на Фернандо Алонсо да се състезава във втория кръг от световния шампионат във Формула 1 този уикенд в Малайзия. Това съобщиха снощи испанските медии, но информацията все още не е потвърдена от тима на двукратния световен шампион McLaren. Алонсо получи сътресение на мозъка при тежка катастрофа по време на тестовете

Лекарите на ФИА са разрешили на Фернандо Алонсо да се състезава във втория кръг от световния шампионат във Формула 1 този уикенд в Малайзия. Това съобщиха снощи испанските медии, но информацията все още не е потвърдена от тима на двукратния световен шампион McLaren.

Алонсо получи сътресение на мозъка при тежка катастрофа по време на тестовете преди сезона в Барселона и лекарите го посъветваха да не участва в първото състезание за годината в Мелбърн, след като прекара 4 нощи в болница. През това време Фернандо се готвеше усилено за първото си състезание с новия болид на тима МР4-30, а мениджърът му Луис Гарсия Абад също заяви, че Алонсо ще кара в Малайзия.

Очаква се, до часове Фернандо за отлети за Куала Лумпур, където в четвъртък ще премине последните тестове, задължителни за пилоти, претърпели катастрофа – излизане от кокпита за определен брой секунди и т.н. В Мелбърн съотборникът на Алонсо Дженсън Бътън остана последен на финала, а заместникът на испанеца Кевин Магнусен изобщо не успя да стартира заради повреда в двигателя.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт