728 x 90

Един sms, който разплака Маурицо Аривабене

Един sms, който разплака Маурицо Аривабене

Малко след финала на Гран при на Малайзия в неделя шефът на Ferrari Маурицио Аривабене получи sms, който го накара да се разплаче. Какво е било това съобщение? Самият Аривабене разкри, че е получил sms от мениджъра на Михаел Шумахер Сабине Кем, която е гледала състезанието на „Сепанг” в дома на 7-кратния световен шампион и

Малко след финала на Гран при на Малайзия в неделя шефът на Ferrari Маурицио Аривабене получи sms, който го накара да се разплаче. Какво е било това съобщение?

Самият Аривабене разкри, че е получил sms от мениджъра на Михаел Шумахер Сабине Кем, която е гледала състезанието на „Сепанг” в дома на 7-кратния световен шампион и след финала двете със съпругата му Корина решили да му пратят съобщението. Аривабене познава добре Шумахер, тъй като по времето, когато Михаел караше за Ferrari, Маурицио беше шеф на рекламата на основния спонсор на тима – Marlboro.

След победата на Фетел Аривабене трудно контролираше емоциите си, но призна, че sms-ът от Швейцария го е съборил.

„През цялото време се опитвах да остана спокоен – обясни Маурицио. – Но след това дойде този sms и се разплаках.”

Михаел Шумахер все още се възстановява след травмата на мозъка, която получи при падане на ски в края на 2013 година във френски курорт, прекара половин година в кома и животът му беше спасен с поне две тежки операции. Семейството му заяви, че вече е започнал процесът на възстановяването му, но от доста време няма никаква информация как върви.

Аривабене обясни, че вижда много общи неща между Михаел и протежето му Себастиан Фетел.

„Когато за първи път забелязах приликата между двамата, реагирах много емоционално – обясни шефът на Ferrari. – Двамата са различни характери, различни личности, но начинът, по който работи Себастиан, много напомня на Михаел. Той е отдаден на всеки един детайл, мотивира всички, критикува конструктивно – също като Михаел.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт