728 x 90

И В Китай се обявиха за промени във Формула 1

    Организаторите на Гран при на Китай също поискаха промени във Формула 1, като това стана буквално часове след финала на състезанието в Шанхай. Пистата в Китай има капацитет за 200 000 зрители, но за вчерашната надпревара се напълниха само местата на централните трибуни на стартфиналната права. „Местните фенове на Формула 1 са лоялни към надпреварата

    Организаторите на Гран при на Китай също поискаха промени във Формула 1, като това стана буквално часове след финала на състезанието в Шанхай. Пистата в Китай има капацитет за 200 000 зрители, но за вчерашната надпревара се напълниха само местата на централните трибуни на стартфиналната права.

    „Местните фенове на Формула 1 са лоялни към надпреварата – обясни Янг Юбин, маркетинг мениджър на компанията Juss Event, която организира Гран при на Китай. – Но въпреки това зрителите на състезанието намаляват всяка година. Причините за това са различни, например един тим да доминира няколко години, малките тимове да не могат да се борят с големите и т.н. Състезанията не са толкова интересни, колкото бяха преди десет години.”

    Естествено, като всеки, който има договорни отношения с Бърни Екълстоун, Юбин дори и не спомена високите цени на билетите като една от причините за отлива на зрители от пистите.

    „Ние имаме договор с Формула 1 до 2017 год., но държим да има промени в спорта, за да се върне интересът на феновете към надпреварите, едва тогава ще говорим да удължаване на настоящия договор – допълни Юбин. – Може би ще се случи нещо ново, когато Формула 1 влезе в нова ера от развитието си, след Бърни Екълстоун.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт