728 x 90

Дениъл Рикардо стигна до последния си мотор

Дениъл Рикардо стигна до последния си мотор

Австралийският пилот на Red Bull Дениъл Рикардо се класира шести в Гран при на Бахрейн, въпреки че моторът му гръмна 200 метра преди финала, но той успя да го пресече по инерция. „Зрелищен финал за Дениъл, въпреки че той остана без мотор малко преди края – обясни шефът на тима Кристиан Хорнър. – За щастие

Австралийският пилот на Red Bull Дениъл Рикардо се класира шести в Гран при на Бахрейн, въпреки че моторът му гръмна 200 метра преди финала, но той успя да го пресече по инерция.

„Зрелищен финал за Дениъл, въпреки че той остана без мотор малко преди края – обясни шефът на тима Кристиан Хорнър. – За щастие колата успя да завърши по инерция, но мисля, че този мотор в бъдеще ще става само за масичка за кафе.”

За Рикардо обаче проблемът е сериозен, тъй като за четири състезания от началото на сезона той загуби три двигателя и вече разполага само с един нов мотор. А с него няма как да изкара оставащите 15 старта до края на годината и това означава, че в близко бъдеще ще започне да трупа наказания – преместване назад на стартовата решетка.

Хорнър обаче не отвори отново войната с Renault, която двамата с Хелмут Марко започнаха в началото на сезона.

„Във всяко състезание досега имахме проблеми, това е така – допълни Хорнър. – Между състезанията в Китай и Бахрейн ходих до Париж и проведох много продуктивни срещи с шефовете на Renault, които също не са доволни от ситуацията, в която се намират и те в момента. Renault иска да участва във Формула 1, да печели победи, никой не иска да е назад. Всички знаем, че това няма да излезе без пари. В Renault са готови да инвестират и са твърдо решени да намерят изход то кризата.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт