728 x 90

Red Bull пуска нова версия на RB11 в Барселона

Red Bull пуска нова версия на RB11 в Барселона

Пилотите на Red Bull ще получат нова версия на шасито RB11 за предстоящата Гран при на Испания, съобщи анонимен източник от тима, но информацията все още не е потвърдена. За първите четири състезания тази година Дениъл Рикардо и Даниил Квят събраха общо едва 23 точки, а от началото на сезона шефовете на тима и пилотите

Пилотите на Red Bull ще получат нова версия на шасито RB11 за предстоящата Гран при на Испания, съобщи анонимен източник от тима, но информацията все още не е потвърдена. За първите четири състезания тази година Дениъл Рикардо и Даниил Квят събраха общо едва 23 точки, а от началото на сезона шефовете на тима и пилотите се оплакват от недостатъчната ефективност на хибридните V6 мотори на Renault, които не са и достатъчно издръжливи.

Шефът на Renault F1 Сирил Абитбул обаче извади на бял свят информацията, че проблемите на Red Bull не са свързани само с двигателите, но и с поведението на новото шаси. Сега дизайнерския екип на тима е направил доста промени по колата, но те не са достатъчно големи, за да получи болида означението RB11B, както е прието във Формула 1.

Все пак, най-после е намерено решение за оформлението на носа и предното крило на болида – концепция, по която инженерите на тима работят от началото на зимните тестове. Но, за да бъде хомологиран новият нос на RB11 бяха необходими 62 краштеста. Това вече е факт и в тима очакват, че с промените в предницата колата ще стане по-бърза с между половин и една секунда на обиколка.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт